Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Väherasvane marja-tiramisu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Marja-tiramisu
Marja-tiramisu Foto: Koolibri

Sarjas «Maitsev ja tervislik» on ilmunud uus raamat «Magustoidud», millest leiad 100 isuäratavat magustoiduretsepti. Rammusate küpsetiste või liiga magusate kreemide asemel on selles märksa tervislikumaid valikuid nagu ka allolev marja-tiramisu retsept. Proovi järele!

Marja-tiramisu (väherasvane)

4 portsjonit    

Ettevamistusaeg 25 minutit + 4 tundi külmkapis    

Kuumutamisaeg 7–8 minutit    

Raskusaste 1

Vaja läheb:

  • 200 g peensuhkrut
  • 250 ml vett
  • 150 g mustikaid
  • 150 g vaarikaid
  • 250 g lahjat ricotta’t
  • 150 g lahjat toorjuustu
  • 1 tl vanilliekstrakti 
  • 375 ml kanget musta kohvi
  • 60 ml kuiva Marsala’t või šerrit
  • 8 piklikku biskviitküpsist (ladyfingers)
  • kaunistuseks 1 spl riivitud tumedat šokolaadi

1. Kalla 130 g suhkrut koos veega kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Siis keeda keskmisel tulel veel 5 minutit. Lisa mustikad ja vaarikad ning keeda 2 minutit. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.

2. Pane ricotta, toorjuust, vanill ja ülejäänud 70 g suhkrut köögikombaini ning sega ühtlaseks kreemiks.

3. Sega kausis kokku kohv ja Marsala. Murra küpsised 3 tükiks. Kasta pooled küpsisetükid korraks kohvisse. Jaga küpsised magustoidukaussidesse. Pane peale 2 spl toorjuustukreemi ja pisut marjasegu. Korda, kuni kõik koostiained on ära kasutatud. Puista peale peenelt riivitud šokolaad. Pane enne serveerimist 4 tunniks külmkappi.

Tagasi üles