Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik magustoit: safranipirnid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Safranipirnid
Safranipirnid Foto: Koolibri

Sarjas «Maitsev ja tervislik» on ilmunud uus raamat «Magustoidud», millest leiad 100 isuäratavat magustoiduretsepti. Rammusate küpsetiste või liiga magusate kreemide asemel on selles märksa tervislikumaid valikuid nagu ka allolev safranipirnide retsept. Proovi järele!

Safranipirnid

6 portsjonit    

Ettevalmistusaeg 15 minutit + 15 minutit jahtumiseks    

Kuumutamisaeg 35–40 minutit    

Raskusaste 2

Vaja läheb: 

  • 1 l valget veini
  • 400 g suhkrut
  • 2 tl safranit
  • 1 pikuti poolitatud vanillikaun
  • 2 apelsini riivitud koor ja mahl
  • 6 kooritud pirni
  • serveerimiseks lahjat maitsestamata või vanillijogurtit (soovi korral)

1. Pane vein, suhkur, safran, vanillikaun ning apelsinimahl ja -koor kastrulisse. Lase keskmisel tulel keema tõusta, siis keeda tasasel tulel 15 minutit.

2. Lisa pirnid ja kuumuta neid 20–25 minutit, kuni pirnid on pehmed. Ära lase siirupil keema tõusta. Tõsta tulelt ja lase pirnidel 15 minutit siirupis jahtuda.

3. Serveeri pirne soojalt ja paku soovi korral juurde jogurtit.

Tagasi üles