Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept nädalavahetuseks: Cheddari-lõhepirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Cheddari-lõhepirukas
Cheddari-lõhepirukas Foto: Valio

Nädalavahetused on loodud selleks, et võtta ette üks pirukategu ja pere ning sõprade seltsis häid maitseid nautida. 

Valio soovitab sügisvärvides piruka retsepti, mis pakub silmailu ja teeb ka kõhule pai. Selles kuldkollases küpsetises on kasutatud põnevat Cheddar juustu, mis on veidi intensiivsema maitsega ja lisab küpsetisele põneva meki.

Põhi

  • 100 g võid           
  • ½ tl soola                          
  • 3 tassi jahu                       
  • 1 munakollane                 
  • 1sl vett

Täidis

  • 250 g Cheddar juustu
  • 3,3 dl toidukoort
  • 2 muna
  • Värskelt jahvatatud pipart
  • 100 g lehtspinatit
  • 100 g külmsuitsulõhet

Valmistamine

Põhja tegemisel aseta või, sool ja jahu kaussi. Sega ühtlaseks. Lisa munakollane ja külm vesi ning sega. Suru tainas 24cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja ja äärtele. Vajuta kahvliga tainasse augud. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Riivi Cheddar juust, aseta kaussi koos toidukoore ja munadega. Maitsesta pipraga. Pese ja kuivata spinat. Aseta eelküpsetatud põhjale külmsuitsulõhe tükid ja spinatilehed, jättes mõned lehed kaunistuseks. Vala põhjale ka täidis ning küpseta 175 kraadi juures 35 minutit, kuni pirukas saavutab kuldkollase värvuse. Lase enne söömist pirukal veidi jahtuda ja kaunista spinatilehtedega.

Tagasi üles