Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: figuurisõbralik šokolaadi-kookosekook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Greete Palksaar / Erakogu

Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptimängu esimene retsept on teie ees. Selle saatis meile lugeja Greete, kes ütleb, et tegemist on igati kerge ja üsna šokolaadise maiusega neile, kes ei taha süüa nisujahu, aga maiustada tahaks sellegipoolest.

Figuurisõbralik šokolaadi-kookosekook

Vaja läheb:

  • 2 pakki maitsestamata toorjuustu
  • 1 pakk Philadelphia šokolaadi toorjuustu
  • 1 pakk kookosehelbeid (150 grammine pakk)
  • 1 tl kuhjaga maitsestamata kakaopulbrit
  • 3 sl riisijahu
  • 2 muna
  • 2-4 sl mett (vastavalt magususesoovile)

Valmistamine:

Sega saumikseriga munad, toorjuustud (kaks pakki maitsestamata juustu ja šokolaadi toorjuustust umbes 2/3), sulatatud mesi ja lisa pool pakki kookoshelbeid ja riisijahu. Sega korralikult taigen läbi. Kasuta silikoonivormi, soovitatavalt ümmargust. Vormi põhja puista pool pakki kookoshelbeid ja selle peale vala šokolaadisegu.

Kui kook on jahtunud, kata see 1/3 šokolaadi toorjuustuga. Kaunistuseks võib lisada näiteks apelsiniviile ja kookoshelbeid.

Märksõnad

Tagasi üles