Postimehe naisteportaali ja Maxima lugejamängu raames saatis meile mõnusa kohupiimase jõulukaraski retsepti Merilyn.
Retseptivõistlus: kohupiima jõulukarask
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 1 pakk (200g) kohupiima
- 2 dl piima
- 1 muna
- 2dl odrajahu
- 1dl kaerajahu
- 1tl söögisoodat
- 0,5tl soola
- 2spl kookospalmisuhkrut (võib kasutada ka muud)
- 2spl kookosõli (võib asendada muu õliga)
- 1tl kardemoni
- maitse järgi kuivatatud ploome
- kaunistamiseks jõhvikaid
Valmistamine:
Sega kohupiim, piim, muna, sool ja suhkur. Sega jahud soodaga ja lisa taignale. Lõpuks lisa õli ja sega kõik kokku.
Küpseta 180-200kraadises ahjus 25-30min. Serveeri mee ja jõhvikatega.