Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2015/11/03/4657719t1h6206.jpg)
Postimehe naisteportaali ja Maxima lugejamängu raames saatis meile mõnusa kohupiimase jõulukaraski retsepti Merilyn.
Vaja läheb:
- 1 pakk (200g) kohupiima
- 2 dl piima
- 1 muna
- 2dl odrajahu
- 1dl kaerajahu
- 1tl söögisoodat
- 0,5tl soola
- 2spl kookospalmisuhkrut (võib kasutada ka muud)
- 2spl kookosõli (võib asendada muu õliga)
- 1tl kardemoni
- maitse järgi kuivatatud ploome
- kaunistamiseks jõhvikaid
Valmistamine:
Sega kohupiim, piim, muna, sool ja suhkur. Sega jahud soodaga ja lisa taignale. Lõpuks lisa õli ja sega kõik kokku.
Küpseta 180-200kraadises ahjus 25-30min. Serveeri mee ja jõhvikatega.