Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: kohupiima jõulukarask

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Merilyn Enders / Erakogu

Postimehe naisteportaali ja Maxima lugejamängu raames saatis meile mõnusa kohupiimase jõulukaraski retsepti Merilyn.

Vaja läheb:

  • 1 pakk (200g) kohupiima
  • 2 dl piima
  • 1 muna
  • 2dl odrajahu
  • 1dl kaerajahu
  • 1tl söögisoodat
  • 0,5tl soola
  • 2spl kookospalmisuhkrut (võib kasutada ka muud)
  • 2spl kookosõli (võib asendada muu õliga)
  • 1tl kardemoni
  • maitse järgi kuivatatud ploome
  • kaunistamiseks jõhvikaid

Valmistamine:

Sega kohupiim, piim, muna, sool ja suhkur. Sega jahud soodaga ja lisa taignale. Lõpuks lisa õli ja sega kõik kokku.

Küpseta 180-200kraadises ahjus 25-30min. Serveeri mee ja jõhvikatega.

Tagasi üles