Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: purukattega piparkoogi-kohupiimakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Marjo Ilves / Erakogu

Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistluse jaoks saatis oma retsepti lugeja Marjo.

Purukattega piparkoogi-kohupiimakook

Põhi:

  • 400-500 g piparkooke
  • 200 g võid

Täidis:

  •  
  • 800 g magusat kohupiimakreemi
  • 150 g toorjuustu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • soovi korral marju

Kate:

  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit
  • 100 g võid

Valmistamine:

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.

Sega kohupiimakreem, toorjuust, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Vala põhjale (ja puista peale marjad).

Näpi tordipulber ja või purutaoliseks massiks. Pudista puru koogile.

Küpseta 200 kraadises ahjus 25-35 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.

Tagasi üles