Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistluse jaoks saatis oma retsepti lugeja Marjo.
Retseptivõistlus: purukattega piparkoogi-kohupiimakook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purukattega piparkoogi-kohupiimakook
Põhi:
- 400-500 g piparkooke
- 200 g võid
Täidis:
- 800 g magusat kohupiimakreemi
- 150 g toorjuustu
- 0,5 dl suhkrut
- 3 muna
- soovi korral marju
Kate:
- 1 pakk Juubeli tordipulbrit
- 100 g võid
Valmistamine:
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.
Sega kohupiimakreem, toorjuust, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Vala põhjale (ja puista peale marjad).
Näpi tordipulber ja või purutaoliseks massiks. Pudista puru koogile.
Küpseta 200 kraadises ahjus 25-35 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.