Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: banaanileib

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Liis Livin / Erakogu

Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistlusele saatis oma banaanileiva retsepti lugeja Liis.

Banaanileib

Vaja läheb:

  • 3 suur küpset banaani
  • 2 supilusikat sidrunimahla
  • 1/3 tass vanilje sojapiima
  • 1/2 tassi agave nektarit või vahtrasiirupit
  • 2 tassi täistera jahu
  • 3/4 teelusikat küpsetuspulbrit
  • 3/4 teelusikat söögisoodat
  • 1/2 teelusikat soola

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Määri leivavorm kergelt õliga.

Sega 1/3 tassi vanilje sojapiima 1 spl sidrunimahlaga ja lase sel seista, kuniks see pakseneb. 

Suures kausis purusta banaanid (mina kasutasin saumiksrit), lisa 1 spl sidrunimahla, paksenenud sojapiim ja agave nektar. Sega hoolikalt.

Teises kausis sega jahu küpsetuspulber, sooda, sool. Seejärel lisa kuivad ained märjale, mille olid eelnevalt kokku seganud suuremasse kaussi.  Sega hoolikalt. Vala segu leivavormi, küpseta u 50-60 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.

Taignale võib lisada mustikaid vm meelepärast (nt pähklid, seemned, rosinad).

Tagasi üles