Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistlusele saatis oma pere lemmiktordi retsepti lugeja Margit, kelle sõnul on torti teha imelihtne ja see viib keele alla. Margit kasutab retseptis kookospiima, kuna tavapiimatooteid ta ei tarbi. Suu(re)pärane ja tervislik alternatiiv!
Retseptivõistlus: šokolaadi-kookosvahukoore tort kirssidega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 1 purk kookospiima
- 200g tumedat šokolaadi
- 200g purustatud digestiivküpsiseid
- 3 spl sulatatud kookosõli
- vajadusel natuke vett
- 200-300g kivideta kirsse
- kaunistamiseks 30g tumeda šokolaadi laaste
Valmistamine:
Kasutasin 24cm läbimõõduga lahtikäivat tordivormi.
Hoia kookospiimapurki üleöö külmkapis, avades eralda paks kreemine osa ja vedel osa.
Põhja jaoks sega küpsised ja kookosõli. Kui segu on liiga kuiv, lisa sortsuke vett. Suru segu koogivormi põhja, selle peale pane umbes pooled kirssidest.
Vahusta kookospiima paksem osa miksriga (vedela osa saad ära kasutada mõne karrikastme tegemisel). Sulata šokolaad vesivannil ja sega ettevaatlikult vahukoorega. Vala segu vormi, kaunista kirsside ja šokolaadilaastudega. Pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi.