Seekordne Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistluse retsept tuleb Heililt.
Retseptivõistlus: banoffee kook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banoffee kook
Põhi:
- 250g kaerahelbeküpsiseid
- 100g sulatatud võid
Karamell:
- 100g võid
- 100g pehmet tumedat pruuni suhkrut
- Üks purk kondenspiima
Kate:
- 2 banaani
- 300ml vahukoort
- Riivitud tumedat šokolaadi
Sega omavahel või ning küpsisepuru ning vajuta eelnevalt võiga määritud 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Aseta põhi koos koogivormiga paarikümneks minutiks külmikusse.
Karamelli valmistamiseks sulata potis või ning suhkur pidevalt segades. Lisa kondenspiim ning keeda segu umbes ühe minuti kõrgel temperatuuril ja sega hoolega.
Vala karamellisegu vormi ning lase jahtuda.
Vahusta vahukoor. Tükelda üks banaan karamelli peale, teine sega vahukoore sisse ning kata kook vahukoore-banaani seguga. Riivi peale natuke šokolaadi.