Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: banoffee kook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Heili Griffith / Erakogu

Seekordne Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistluse retsept tuleb Heililt.

Banoffee kook

Põhi:

  • 250g kaerahelbeküpsiseid
  • 100g sulatatud võid

Karamell:

  • 100g võid 
  • 100g pehmet tumedat pruuni suhkrut
  • Üks purk kondenspiima

Kate:

  • 2 banaani
  • 300ml vahukoort 
  • Riivitud tumedat šokolaadi

Sega omavahel või ning küpsisepuru ning vajuta eelnevalt võiga määritud 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Aseta põhi koos koogivormiga paarikümneks minutiks külmikusse.

Karamelli valmistamiseks sulata potis või ning suhkur pidevalt segades. Lisa kondenspiim ning keeda segu umbes ühe minuti kõrgel temperatuuril ja sega hoolega.

Vala karamellisegu vormi ning lase jahtuda.

Vahusta vahukoor. Tükelda üks banaan karamelli peale, teine sega vahukoore sisse ning kata kook vahukoore-banaani seguga. Riivi peale natuke šokolaadi.

Tagasi üles