/nginx/o/2015/11/11/4687225t1hae64.jpg)
Selle retsepti saatis meie portaali ja Maxima retseptivõistlusele Kristel.
Selle retsepti saatis meie portaali ja Maxima retseptivõistlusele Kristel.
Kreemjas šokolaadikook kirsi ja sidruniga (gluteenivaba)
Põhi (prantsuse šokolaadikook):
I kiht (kirsitarretis):
I kihi valmistamine:
Pane želatiin väiksesse anumasse natukese külma veega paisuma. Kuumuta pliidil kirsid, suhkur ja vesi aeg ajalt segades, kuni kirsid on korralikult sulanud ja veele värvust andnud. Kalla paisunud želatiinile väike kogus äsja keenud kuuma vett. Sega želatiin ühtlaseks ning kalla pidevalt segades kirsi-vee segule. Tõsta pott tulelt ning lase natuke jahtuda. Seejärel kalla vedelik koos kirssidega põhjale ning aseta teise kihi valmistamise ajaks külmikusse jahtuma.
II kihi valmistamine:
Sulata šokolaad, vesi, suhkur ja vanillisuhkur kuumaveevannil või mikrolaineahjus aeg ajalt segades. Vahusta ühes kausis koor ning teises kausis munakollased heledaks vahuks. Munakollaseid edasi vahustades lisa sulatatud šokolaadi-vee-suhkru segu ning seejärel vahukoor. Vahusta ühtlaseks. Võta külmast põhi esimese kihiga ning vala sinna peale teine kiht. Aseta kolmanda kihi valmistamise ajaks kook külmikusse jahtuma.