Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: Helina leivakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Helina Puss / Erakogu

Retseptivõistlusele saatis oma leivakoogi retsepti Helina.

Helina leivakook

Põhi:

  • 250 g leiba (½ musta ja ½ heledamat)
  • 40 g võid

Kate:

  • 2,5 dl marju (mustikaid ja metsmaasikaid)
  • 1 pk toorjuustu
  • 2 dl hapukoort
  • 2 muna
  • 4 sl suhkrut
  • ½ tl vanillisuhkrut

Haki leib kuubikuteks. Sulata või ja lisa leivakuubikutele. Laota segu koogivormi.

Küpseta viis minutit 200 kraadi juures.

Katte jaoks klopi munad lahti. Lisa toorjuust, hapukoor, suhkur. Sega ühtlaseks. Lisa marjad. Vala segu koogipõhjale.

Küpseta kuni 20 minutit 200 kraadi juures.

Tagasi üles