Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: Manhattani toorjuustukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Marju Rohtmets / Erakogu

Meie retseptivõistlusele saatis oma koogiretsepti Marju, kes leidis selle Nami-nami portaalist.

Manhattani toorjuustukook

Põhi:

  • 8 Digestive-küpsist
  • 50 g sulatatud võid

Täidis:

  • 75 g suhkrut
  • 2 muna
  • 400 g head maitsestamata toorjuustu (full-fat)
  • 0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut

Kate:

  • 250 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut
  • 1 laim

Valmistamine:

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22–24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt miksriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5–7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.

Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Serveeri laimiga.

NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme – muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!

Tagasi üles