Aus ülestunnistus: meie õnneliku kodu saladus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelikud inimesed.
Õnnelikud inimesed. Foto: SCANPIX

«Piinlik tunnistada, aga kulutasin aastaid palju aega, vaeva ja raha meie kodu kujundamisele, mõeldes, et uued asjad teevad sellest õnneliku ja kauni kodu,» kirjutab blogipidaja Emily Walker.

«Arvasin, et iga uus läikiv kapp, üle võõbatud sein või mõni järjekordne dekoratiivne vidin, mis pidanuks kodu kaunistama, teeb mind ja mu peret õnnelikumaks. Aga see polnud tegelikult nii,» avalikustab naine. «Asjad ei tee kodu õnnelikumaks. Kodu teevad õnnelikuks inimesed - see, millise tujuga nad üle ukseläve astuvad ja see, kuidas nad end kodus tunnevad. Seda aga ei saa raha eest osta,» leiab ta täna.

«Muidugi, eks remonti oli ikka tarvis teha, meie kodumaja oli praktiliselt kokku kukkumas, aga täna ma tean, et pole mõtet püüda iga hinna eest luua oma kodust mingit klantspildi üli-elamist. Vaatad neid klantspildi-kodusid ja muutudki kurvaks ning kurjaks: miks mul küll pole sellist imeilusat suurt kodu, miks mul selleks või tolleks raha ei jätku,» pajatab ta. «Pole aga tähtis, milline su kodu välja näeb, tähtis on see, kuidas end seal tunned. Täna teevad mind õnnelikuks lihtsad asjad: oma aiast vaasi toodud lilled ja võimalus lastega päikeselisel pärastlõunal meie kodus mängida. See ongi õnneliku kodu saladus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles