Galerii: vaata, kuidas näeb välja moodne palkmaja

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Joel Kopli loodud «Karupea»
Arhitekt Joel Kopli loodud «Karupea» Foto: Finnlog

Palkmaja ei pea sugugi välja nägema traditsiooniline, vaid võib vabalt kujutada endast moodsa arhitektuuri musternäidist, nagu näitab Finnlogi autoriprojektide ülevaade.

Näiteks arhitekt Joel Kopli loodud «Karupea » vorm tekib kauni vaate maksimaalses avamises kõikidele peamistele hoonesisestele funktsioonidele. Selle võimaldamiseks on vaatepoolne fassaadipikkus venitatud pikemaks ning vastaspoole oma lühemaks. Samuti on vaatepoolne külg planeeritud kahekordsena, et ka kõikidel teise korruse tubadel oleks hea vaade.

Foto: Finnlog

Esimese korruse maht astub hoone perimeetrist sissepoole tekitades katusealuse terrassi terve vaatepoolse fassaadi pikkuses. Elutoa ning söögitoa terrassi osa laieneb veelgi võimaldades avaramaid ruumikasutusi näiteks söögilaua jaoks. Söögituba, elutuba ja saun avanevad otse kaetud terrassile mille tulemusel tekib igale nimetatud funktsioonile oma terrassitsoon just talle sobivate tegevustega.

Vaata rohkem pilte arhitektide kavandatud moodsatest palkmajadest siit. Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles