Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: suitsuvorsti-suitsujuustu pirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Ene Jürgens / Erakogu

Veel viimaseid päevi ootame teie mõnusaid retsepte meie retseptivõistlusele. Selle piruka tegemise õpetuse läkitas meile Eve.

Suitsuvorsti-suitsujuustu pirukas

Vaja läheb:

  • 1 pakk külmutatud lehttaignat
  • u 250 g jupp suitsuvorsti
  • 100 g riivitud juustu
  • 200 g riivitud (kadaka)suitsujuustu
  • 1 karp 400 g kirss- või ploomtomateid
  • värsket hakitud tilli
  • u 2 tl kuivatatud tomatit basiiliku ja küüslauguga või mõnda muud meelepärast ürdisegu

Valmistamine:

Rulli taigen küpsetuspaberil, säti servad veidike kõrgemaks ja tõsta ahjuplaadile. Lao pinnale suitsuvorstiviilud, poolitatud tomatid lõikepoolega ülalpool ja puista peale juust. Küpseta eelsoojendatud ahjus 6-7 min 200 kraadi juures.

Tõsta ahjust ja laota peale hakitud till ning riivitud suitsujuust, küpseta veel umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ja hakkab kergelt mullitama.

Tõsta ahjust, jahuta restil. Naudi!

Maitseb ühtviisi hästi nii kuumalt kui jahtunult.

Tagasi üles