Jõuluhõnguline kõrvitsapuder
- 2 dl odrahelbeid
- 1 dl kohvikoort
- 2 peotäit kõrvitsakuubikuid või 1 dl kõrvitsapüreed
- 200 g kohupiima
- 4-5 dl vett
- tsipake piparkoogimaitseainet ja kaneeli
- magustamiseks steviat või suhkrut
Suru kahvliga ahjus küpsetatud kõrvitsaviilud katki (või kasuta püreed) ning pane koos vee ja odrahelvestega potti. Keeda helbed pehmeks ja lisa kohvikoor, keerates kuumuse maha.
Maitsesta puder kaneeli, piparkoogimaitseaine ja stevia või suhkruga. Aseta potile kaas ja võta tulelt. Lase pudrul natuke maitsestuda ja serveeri. Pane peale kohupiima.
Kui kasutad kõrvitsapüreed, võid selle pudru sisse segada ka koos kohvikoorega. Samuti võid kasutada riivitud kõrvitsat.
- 1,5-2 dl kaerakliisid
- 4 dl vett
- 1 dl kohvikoort
- 300 g kodujuustu
- maitse järgi suitsujuustu
- soola ja murulauku
Keeda kaerakliisid vees umbes 4 minutit. Keera kuumus väiksemaks ning lisa kohvikoor ja kodujuust. Lase pudrul korraks keema tõusta ja võta pott tulelt. Sega sisse maitse järgi soola ja hakitud murulauku ning riivi peale suitsujuust.
Parfee karamellistatud kaerahelveste ja marjadega
- 10 sl Türgi jogurtit
- 300 g 0,5% maitsestamata kohupiima
- 2 peotäit külmutatud marju (nt mustsõstraid)
- 1 dl täisterakaerahelbeid
- 2 tl mett
- veidi vanilli
- 1 tl kaneeli
- magustamiseks steviat või suhkrut
Sega kokku kohupiim ja jogurt. Maitsesta kaneeli, stevia või suhkru ja vanilliga. Rösti pannil kaerahelbed. Hetkel, kui need hakkavad pruuniks minema, lisa mesi. Tõsta pann tulelt ja sega kaerahelbeid hoolikalt, et mesi sulaks ja kõik saaks mesiseks. Lase segul jahtuda ja krõbedaks muutuda.