Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: tervislik šokolaadi-mandlikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Birgit Jõgi / Erakogu

Retseptivõistluse viimased retseptid! Selle suussulava šokolaadi-mandlikoogi retsepti saatis meile Birgit.

Tervislik šokolaadi-mandlikook

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 4 muna
  • 4 spl täistera kaerajahu
  • ½ tl soodat
  • 1,5 spl kakaod
  • 4 spl palmisuhkrut

Biskviidi niisutamiseks: 1 spl maasikamoosi, ½ klaasi vett, ½ laimi või sidrunimahla.

Maasikakreem: 200 g toorjuustu, 6 spl metsmaasika toormoosi või aedmaasikamoosi, 1spl mett.

Mandli-datli segu: 8 cl rummi, 10 datlit, peotäis mandleid.

Kakaone kreemikate:

  • 300g toorjuustu
  • 1 spl kakaod
  • 50 g tumedat šokolaadi (70% kakaod)
  • 3 spl mett.

Kaunistamiseks 50-100 g tumedat šokolaadi ja mõned mandlid.

Valmistamine:

Aseta mandlid ja datlid rummi sisse ligunema. Vahusta eraldi munavalged tugevaks vahuks ning vahusta munakollased suhkruga. Sega munad kokku, lisa kaerajahu, kakao ja sooda ning sega ühtlaseks. Laota kandilisse pisemasse küpsetusvormi ning küpseta biskviiti 200 kraadises ahjus ca 10 min. Sega maasikakreemi komponendid.

Võta biskviit ahjust ja jäta jahtuma. Haki peeneks rummised manlid ja datlid. Lõika biskviit kaheks võrdseks osaks, et saaks üksteise peale laduda. Lisa maasikamoosi hulka vesi, laimimahl ja natuke rummi (mis jäi järele mandlite ja datlite leotamisest) ning sega morsiks.

Esimene biskviidi kiht niisuta morsiga, lisa peale metsmaasikakreem ja seejärel laota kreemi peale mandlite ja datlite segu. Aseta peale teine biskviit ja niisuta maasikamorsiga. Sega kokku kakao katte komponendid ja määri koogi pealmine kiht ja küljed. Viimistle noa abil. Tee šokolaadist erinevaid kaunistusi. Kaunista pealt šokolaadi ja mandlitega. Lase koogil külmikus seista vähemalt tund aega.

Tagasi üles