Jäätisetort Mesikäpa šokolaadiga
- 250 g kakaoküpsiseid
- 100 g võid
- 50g Mesikäpa šokolaadi
- 5 munakollast
- 140g suhkrut
- 100 g Mesikäpa šokolaadi
- 400 ml vahukoort
- 10 g želatiini
Kaunistamiseks erinevaid marju.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ning sulata või ja šokolaad (50 g). Sega purustatud küpsised sulatatud või ja šokolaadi seguga ning suru ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks lase želatiinil 10 minutit külmas vees seista (kasuta umbes 4 spl vett 1 spl želatiini kohta), seejärel kuumuta ja sega, kuid ära lase segul keema minna. Sega omavahel munakollased ja suhkur ning lisa segule jahutatud želatiin. Lisa vahustatud vahukoor ja hakitud šokolaad, sega ettevaatlikult.
Tõsta segu tordipõhjale ning aseta sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks. Serveeri marjadega.