Meie täna lõppenud retseptivõistluse viimased retseptid on teie ees. Selle mõnusa jaheda maiuse retsepti saatis Moonika. «Jäätisetort on mõnus vaheldus meie pere suureks lemmikuks saanud juustutortidele,» kirjutab Moonika. «Jäätisetordi eeliseks on võimalus maiuspala varem valmistada ning kiirel pühade ajal on tort serveerimiseks kohe valmis.»
Retseptivõistlus: jäätisetort
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisetort Mesikäpa šokolaadiga
Põhi:
- 250 g kakaoküpsiseid
- 100 g võid
- 50g Mesikäpa šokolaadi
Täidis:
- 5 munakollast
- 140g suhkrut
- 100 g Mesikäpa šokolaadi
- 400 ml vahukoort
- 10 g želatiini
Kaunistamiseks erinevaid marju.
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ning sulata või ja šokolaad (50 g). Sega purustatud küpsised sulatatud või ja šokolaadi seguga ning suru ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks lase želatiinil 10 minutit külmas vees seista (kasuta umbes 4 spl vett 1 spl želatiini kohta), seejärel kuumuta ja sega, kuid ära lase segul keema minna. Sega omavahel munakollased ja suhkur ning lisa segule jahutatud želatiin. Lisa vahustatud vahukoor ja hakitud šokolaad, sega ettevaatlikult.
Tõsta segu tordipõhjale ning aseta sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks. Serveeri marjadega.