Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: õunakook martsipaniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Karmen Kelemith / Erakogu

Käes on viimaste retseptide avaldamise aeg! See sügisene õunakoogiretsept jõudis meieni Karmenilt.

Õunakook martsipaniga

Põhi:

  • 200g jahu
  • 70g suhkrut
  • 135g margariini
  • soola

Täidis: 

  • 200g hapukoort
  • 3 muna
  • 0,5 - 1 dl suhkrut
  • 150g martsipani
  • 1 - 2 suuremat õuna
  • suhkrut
  • kaneeli
  • pähkleid (sarapuupähklid, mandlid vms)

Alusta põhja valmistamisest: sega põhja ained kokku ja sõtku, kuni taigen moodustab ühe suure palli. Sõtkumine õnnestub paremini, kui margariin enne toatemperatuurile soojenema võtta. 

Kui taigen valmis, suru see lahtikäiva vormi (läbimõõt umbes 23cm) põhja ja külgedele. Pane koogivorm õunte koorimise ja täidise valmistamise ajaks külmikusse. 

Puhasta ja tükelda õunad ning riivi martsipan jämeda riiviga. Vahusta kergelt munad suhkruga. Suhkru kogus oleneb sellest, kui magusaid õunu kasutad. Ei tasu unustada, et ka martsipan on magus.

Lisa munasegule hapukoor ja sega. Tükelda meelepärased pähklid ning seda need suhkru ja kaneeli seguga.

Vala segu külmikust võetud vormi, puista selle peale martsipan ning sinna peale lao omakorda õunad. Küpseta kooki 170 kraadi juures umbes 35 minutit. Kui kook on ahjus olnud umbes 10 minutit, puista peale pähkli-suhkru-kaneeli segu. 

Tagasi üles