Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: spinativahuga võileivatort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Liisi Eskla / Erakogu

Meie retseptivõistluse üks viimaseid retsepte tuleb Liisilt.

Spinativahuga võileivatort

Vaja läheb:

  • 9 viilu seemnetega röstsaia
  • immutamiseks köögiviljapuljongit

Kreem:

  • 300 ml vahukoort
  • soola, sidrunipipart
  • 200 g spinatit
  • 200 g toorjuustu

Kaunistamiseks:

  • spinatilehti
  • singiviile
  • keedemune

Lõika saiad keeksivormi suuruseks. Vooderda vorm toidukilega. Immuta saiu puljongiga.

Keeda spinatit viis minutit. Püreeri. Vahusta koor, lisa toorjuust ja spinatipüree. Maitsesta. Aseta saiaviilud vaheldumisi spinativahuga keeksivormi. Hoia vähemalt 4 tundi külmas. Kaunista spinatilehtede, singiviilude ja keedumunadega.

Tagasi üles