Meie retseptivõistluse üks viimaseid retsepte tuleb Liisilt.
Retseptivõistlus: spinativahuga võileivatort
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinativahuga võileivatort
Vaja läheb:
- 9 viilu seemnetega röstsaia
- immutamiseks köögiviljapuljongit
Kreem:
- 300 ml vahukoort
- soola, sidrunipipart
- 200 g spinatit
- 200 g toorjuustu
Kaunistamiseks:
- spinatilehti
- singiviile
- keedemune
Lõika saiad keeksivormi suuruseks. Vooderda vorm toidukilega. Immuta saiu puljongiga.
Keeda spinatit viis minutit. Püreeri. Vahusta koor, lisa toorjuust ja spinatipüree. Maitsesta. Aseta saiaviilud vaheldumisi spinativahuga keeksivormi. Hoia vähemalt 4 tundi külmas. Kaunista spinatilehtede, singiviilude ja keedumunadega.