Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: lumine kohupiimakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Agnes Lupp / Erakogu

Maxima ja Postimehe naisteportaali retseptivõistlusele saatis selle retsepti lugeja Agnes.

Lumine kohupiimakook

Vaja läheb:

  • 4 muna
  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl jahu
  • 400g  kohupiimakreemi
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 3 dl vahukoort
  • šokolaadikreemi (Nutella)
  • külmutatud maasikaid
  • kookoshelbeid ja martsipanist lumehelbeid

Valmistamine:

1. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Munakollased vahusta suhkruga ja lisa ettevaatlikult munavalgele. Lisa sõeludes jahu ning tõsta tainas suunaga alt üles ettevaatlikult läbi, et kõik jahu oleks segunenud. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.

2. Küpseta 200C juures u 10 minutit.

3. Tõsta biskviit ahjust välja ja lase sel täielikult maha jahtuda.

4. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kohupiim ja vaniljesuhkur. Sega läbi.

5. Lõika jahtunud biskviit pooleks. Alumine kiht aseta taldrikule, määri sellele šokolaadikreem ja siis selle peale omakorda pool kohupiima-vahukoore kreemist.               

6. Nüüd aseta kreemile teine biskviidikiht. Külmutatud maasikatel lase pisut sulada ja lõika need tükkideks ning aseta biskviidile. Maasikate peale määri ülejäänud kohupiima-vahukoore kreem. Silu koogi küljed kreemiga üle. Peale raputa kookoshelbeid ja kaunista martsipanist lumehelvestega.

Tagasi üles