Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuus levinud viga kannmikseri kasutamisel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Foto: Vida Press

Ära tee tühja tööd ja kasuta oma kannmikserit nutikamalt. Good Housekeeping märgib ära peamised vead, mis teevad blenderi kasutamise raskemaks. 

Viga: vedelike ja tahkete ainete samalaadne kohtlemine

Esiteks vala kannu vedelamad toiduained ja tahked koostisosad lisa viimases järgus. Kui kannmikser töötab, tõmbab keeris ka tahkemad tükid allapoole ja purustab need ühtlaselt ära.

Viga: kannu pannakse tulikuum toit

Kui sa pead blenderdama kuuma toitu, võta kaanest täiteava kork välja, et vältida auru kogunemist ja toidu välja purskamist.

Viga: turbonupu valekasutus

Kui toit jääb tera ümber kinni, vajuta turbonuppu (ingl pulse) ja see tuleb lahti.

Viga: liigne tükeldamine

Taas kord tuleb appi turbonupp tänu millele ei pea mikserisse lisatavaid toitusid väga väikeseks tükeldama. Ära raiska oma aega!

Viga: tuima järjekindlusega blenderdamine

Kõige kiiremaid ja paremaid tulemusi näed siis, kui pead aeg-ajalt kinni ja segad toidu läbi.

Viga: lohakas pesu

Selleks, et seemned ja kuivanud toidujäätmed tuleks tera küljest paremini lahti, vala kann poolenisti vett täis ja lisa sinna tilgake nõudepesuvahendit. Sega mõned sekundid ja loputa kannmikser kraani all põhjalikult puhtaks. 

Tagasi üles