Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pirni-pähklikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Ragne Värk

Magustoiduks uuest paleo magusaraamatust üks põnev pirnikook, mis valmib lihtsalt ning maitseb ebamaiselt hästi, mõjudes värskendavalt, kuid samas tummiselt-rammusalt. Kook muutub seistes üha paremaks, mistõttu maitseb hea järgmisel päeval ja veel paremini ülejärgmisel!

Pirni-pähklikook

* Ilma munata

* Ei vaja ahjus küpsetamist

12 tk

Põhi:

  • 50 g kuivatatud datleid
  • 150 g India pähkleid
  • näpuotsatäis soola

Täidis:

  • 150 g kuivatatud datleid
  • 3 küpset pirni
  • 150 g India pähkleid
  • 50 g kookosrasva
  • 2 sl mooniseemneid

Leota datleid enne koogi valmistamist vähemalt 15 minutit vees, seejärel nõruta käte vahel kuivaks.

Põhja valmistamiseks jahvata pähklid peeneks. Lisa datlid ja sool ning saumikserda segu ühtlaseks. Kata küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi (ø 19–21 cm) põhi seguga.

Koori pirnid ja eemalda südamik. Sulata kookosrasv pliidil. Pane kaussi pirnid, nõrutatud datlid, pähklid ja sulatatud kookosrasv ning püreesta kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta segu koogipõhjale ja sega lusikaga kergelt täidisesse mooniseemned. Lase koogil ööpäev külmkapis maitsestuda ja taheneda.

Tagasi üles