Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toekas vürtssupp ulukilihaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tummine ja metsik guljašisupp.
Tummine ja metsik guljašisupp. Foto: Andra Kalda

Kolga-Aabla kodurestorani MerMer perenaise Merrit Kiho supinootides kohtuvad Ungari guljaši mõjud ja metsloomaliha.

Lühikesed hilissügispäevad on hallid, tuulised ja niisked. See aga ei takista jahimehi metsast saaki toomast. Et pea igal eestlasel on tuttav jahimees, kes tükikese õnneliku looma liha ka sõpradele loovutab, on pimedad õhtud õige aeg ulukist midagi tulist ja pisut vürtsikat kokku vaaritada.

Perenaine paneb tummise guljašisupi tasasele tulele podisema ning haarab mehe, lapsed ja koera kaasa väikeseks õhturetkeks õues. Tuppa tagasi jõudes ahmib pisut tilkuv nina endasse vürtsikad leemearoomid.

Tummine ja metsik guljašisupp

Neljale kuni kuuele

•          500 g metsloomaliha

•          oliiviõli ja võid

•          3 sibulat

•          suur küüslauk

•          3 punast paprikat

•          1 sl vürtsköömneid

•          1-2 sl suitsutatud paprikat

•          2 tl Cayenne’i pipart

•          2 loorberilehte

•          2 sl tomatipüreed

•          1 purk (400 g) purustatud tomateid

•          1 l puljongit

•          4 pisikest kartulit

•          ühe sidruni riivitud koor

•          peotäis lehtpeterselli

Tükelda liha sentimeetristeks kuubikuteks. Pruunista see pannil oliiviõlis-võis ning kalla potti. Haki sibul ja küüslauk, lõika paprika väikesteks tükkideks. Pruunista ka need pannil ja pane potti. Lisa vürtsköömned, loorber, tomatipüree, purustatud tomatid, Cayenne’i pipar, suitsutatud paprika ja pool puljongist. Keeda madalal tulel tunnikene. Kui vaja, maitsesta tibakese soola ja musta pipraga.

Koori ja tükelda kartulid, lisa supile koos ülejäänud puljongiga ja keeda veel kümmekond minutit. Lisa särtsu sidrunikoore ja peterselliga.

Tagasi üles