Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Nõuandeid, kuidas lisada Kreeka jogurtit oma menüüsse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Kreeka jogurt on viimase paari aastaga palju populaarsust kogunud. Kreeka jogurt täidab hästi kõhtu ja sisaldab vähe kilokaloreid, mistõttu võib seda muretult tarbida. Iseasi on muidugi see, kas populaarse jogurti maitse on sulle meelepärane või mitte.

Kreeka jogurtis on ka ohtralt kaltsiumi, vitamiini B12 ja probiootikume. Kuna tegemist on tõesti toiduainega, mis on tervisele kasulik, võiks seda regulaarselt süüa. Kuidas aga lisada Kreeka jogurtit oma menüüsse ja muuta see toiduaine meeldivamaks? Women’s Health Magazine annab nõu.

  1. Kasuta Kreeka jogurtit hapukoore asemel ja valmista sellega näiteks dipikastet.
  2. Kreeka jogurt sobib ka võileiva peale näiteks või, majoneesi või toorjuustu asemel.
  3. Lisa Kreeka jogurtit smuutile.
  4. Kartulitest või lillkapsast püreed valmistades lisa püreele ka Kreeka jogurtit, sest see muudab püree tunduvalt kreemisemaks.
  5. Kasta maasikaid Kreeka jogurtisse ja pista need sügavkülma. Tulemuseks on maitsvad ja mõõdukalt magusad snäkid.
  6. Sega kokku Kreeka jogurt, laimimahl, kapparid, sool ja pipar ning saad mõnusa kastme, mis sobib kenasti nii lõhe kui kanaga.
  7. Keedetud makaronidele võib samuti lisada natuke Kreeka jogurtit ja riivitud juustu – jogurt ning juust moodustavad kreemja pastakastme.
  8. Kreeka jogurt sobib ideaalselt pannkookidele, kuhu võib lisada veel banaanilõike ja vedelat mett.
  9. Sega kokku Kreeka jogurt ja natuke maapähklivõid ning saad mõnusa segu, mille sisse kasta puuvilju.
  10. Aja Kreeka jogurt küpsetuspaberil laiali ja puista selle peale marju ning erinevaid seemneid. Pista küpsetuspaber sügavkülma ja oota, kuni jogurt on jäätunud. Seejärel murra see tükkideks ja saad mõnusad jogurtisnäkid.
  11. Tzatziki kastme valmistamiseks sega kokku Kreeka jogurt, värske kurk, küüslauk ja till.
  12. Kreeka jogurt aitab mahendada vürtsikate toitude tulisust.
  13. Kreeka jogurtit võib erinevaid desserte valmistades kasutada toorjuustu asemel.
  14. Lisa toidule maitset maheda kastmega: sega kokku Kreeka jogurt, laimimahl, veidike oliiviõli ja hakitud küüslauk. Sobib ka dipikastmeks.
  15. Püreesuppides võib Kreeka jogurtit kasutada kohvikoore asemel.
  16. Kana-, muna-, tuunikala- või kartulisalatis võib Kreeka jogurtit kasutada majoneesi asemel.
  17. Sega Kreeka jogurt stevia ja toorkakaoga, puista peale värskeid vaarikaid. See on üks mõnus ja tervislik magustoit.
  18. Kui hakkad munaputru valmistama, klopi munade hulka veidike Kreeka jogurtit. See annab kreemjama ja mõnusama munapudru.
  19. Sega Kreeka jogurtisse lemmikmaitseaineid ja marineeri saadud segus kana. Kana jääb mahlasem kui tavaliselt.
  20. Puuviljadele saab mõnusa dipikastme valmistada ka nii, et segad Kreeka jogurtisse näiteks kookoshelbeid.
  21. Kui armastad Nutellat süüa, muuda see harjumus natuke tervislikumaks ja sega Nutella kokku lusikatäie Kreeka jogurtiga.
  22. Sega Kreeka jogurtit kaerahelbepudrule.
  23. Kui armastad chia seemneid, valmista neist üks mõnus puding: sega kokku seemned, mandlipiim, Kreeka jogurt, vahtrasiirup ja natuke vanillisuhkrut. Jäta segu üle öö külma seisma.
  24. Sega Kreeka jogurt hakitud maitsetaimede ja oliiviõliga, et valmistada mõnus salatikaste, mis sobib pea iga värske salatiga.
  25. Mõnusa magustoidu valmistamiseks sega kokku küps banaan, Kreeka jogurt ja toorkakao.
NYT
NYT Foto: ANDREW SCRIVANI/NYT

Märksõnad

Tagasi üles