Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas valmistada eriti õhulist munaputru?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Muna on väga hea toiduaine, mida saab nii keeta kui praadida. Kui siiani oled eelistanud valmistada n-ö härjasilma ehk praadinud muna vaid soola ja pipraga, siis vahelduseks võiksid teha munaputru.

Munapudru tegemiseks leidub kokaraamatutes ja internetis erinevaid retsepte. Mõned inimesed lisavad munale piima, mõned piima ja jahu. Kui sa aga soovid, et su munapuder tuleks eriti õhuline ja mõnus, lisa munale hoopis hapukoort.

Õhuline munapuder

  • 2 muna
  • 1 sl hapukoort
  • soola 
  • pipart
  • praadimiseks võid

Sellest kogusest saab ühele inimesele paraja portsjoni. Kui valmistad munaputru suuremale seltskonnale, arvesta iga kahe muna kohta supilusikatäis hapukoort. 

Vahusta munad kausis kohevaks, lisa hapukoor, sool ja värskelt jahvatatud pipar. Pane pannile praadimiseks võid. Kui või on sulanud, vala pannile munasegu ja liiguta seda aeg-ajalt pannilabidaga (praadimiseks kulub vaid mõni minut). Serveeri soojalt.

Tagasi üles