Galerii: Berliinis näidati sisustust ja moodi

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliini ajaloomuuseumis toimus nädalavahetusel nädalavahetusel näitusmüük Zeughausmesse, kus oma töid eksponeerisid erinevad disainerid. Näha sai tekstiile, mööblit, valgusteid, klaasikunsti ja keraamikat, metallehistööd, aga ka moodi ja ehteid.

Üheks põnevamaks projektiks, mis näitusmüügil väljas, võib pidada noore klaasikunstniku Alexander Seitzi projekti Klangsformen - materialiseerunud muusika.

Foto: Kodu.postimees.ee

«Mind on pikalt juba huvitanud võimalus, kuidas anda muusikale käegakatsutav kuju,» rääkis disainer intervjuus Postimehele. Tema Klangsformen valmib konkreetse muusikateose põhjal: kõigepeal loob ta arvutis diagrammi, mis näitab loo dünaamikat, sealt edasi asub kunstnik klaasi puurimise ja kujundamisega konkreetse loo parameetreid edasi andma.

Foto: Kodu.postimees.ee
Foto: Kodu.postimees.ee
Foto: Kodu.postimees.ee

Viimase aja sisekujunduslemmikut, puitehistööd esindas Reinhard Berkes.

Foto: Kodu.postimees.ee


Puidu võimalused ja vormimängud on teda köitnud juba üle 30 aasta. «Minu soov on järgida puidu looduslikku joont, andes sellele siiski tänapäevase kuju,» rääkis mees.

Foto: Kodu.postimees.ee
Foto: Kodu.postimees.ee

Zeughausmesse'l osalevaid disainereid pärjas ka Volksbank: 1300 suurune esikohapreemia läks metallikunstnik Ludwig Menzeli hõbeskulptuuridele, 1000 euro suurune teine preemia klaasikunstnik Alexa Lixfeldi suuurtele klaasobjektidele, mis auhindajate hinnangul eksponeerivad suurepäraselt klaasipuhumise kunsti, ning 700 euro suuruse kolmanda preemiaaga tunnustati materjaliga meistrliku ümberkäimise eest korea keraamikut Kiho Kangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles