Valgevene korteriühistud käisid Eesti seadustega tutvumas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene korteriühistute aktivistid käisid Eestis koolitusel.
Valgevene korteriühistute aktivistid käisid Eestis koolitusel. Foto: Eesti Korteriühistute Liit

Eesti Korteriühistute Liit koolitas kolme Valgevene linna korteriühistute aktiviste, kes tulid Eestisse koolitusele eesmärgiga tutvuda Eesti korteriühistute töö ja seda reguleeriva seadusandlusega. 

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul oli koolituse põhirõhk seadusandlusel. «Valgevenes on korteriühistute liikumine alles lapsekingades: ühistuid moodustatakse vaid uusehitistes. Neid huvitas Eesti seadusandlik regulatsioon ning kiideti Eesti korteriühistute tegutsemis- ning otsustusvabadust: Valgevenes reguleerib kõike riik,» rääkis Mardi.

«Samas ei osuta seal korteriühistutele abi ei riik ega ka kohalik omavalitsus, nii et siin oleks taas Eestilt palju õppida.» Valgevene delegatsioon väisas Tallinnas Sõpruse puiestee 202 ka Eesti suurimat tervikrenoveeritud korterelamut. «Neid huvitasid väga seal kasutatud tehnoloogiad,» kõneles Mardi. Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) on ühistute teemal koolitusi pidanud Valgevenes, Ukrainas, Gruusias ja Albaanias, tarbijahariduse alast koostööd plaanitakse ka Leedu Tarbijate Instituudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles