/nginx/o/2010/11/19/469659t1h04f6.jpg)
Novembrikuus pakutakse 24-s söögikohas üle Eesti sealihakuu raames erimenüüd. Kokku valmis asjatundlike peakokkade käe all 55 erinevat sealihatoitu, millest 21 toitu sai žüriilt kümnepallisüsteemis koondhindeks vähemalt 8 palli.
Novembrikuus pakutakse 24-s söögikohas üle Eesti sealihakuu raames erimenüüd. Kokku valmis asjatundlike peakokkade käe all 55 erinevat sealihatoitu, millest 21 toitu sai žüriilt kümnepallisüsteemis koondhindeks vähemalt 8 palli.
Viis restorani aga said hakkama sellega, et kõik nende valmistatud toidud olid kõrget hinnet väärt - need olid Bordoo, Ribe, MEKK, Senso ja Fish&Wine.
Naine.postimees.ee toob lugejateni parimate toitude retseptid. Siinkohal avaldame restorani Ribe sealiha-erimenüü pearoa retsepti.
Sea- ja kanafilee medaljon suitsupeekoniga, hautatud seakülg, leiva-kartuli fondant ja suitsuploomi kaste.
Leiva-kartuli fondant:
Valmista kartulipüree, jahuta. Sega kuubikuteks lõigatud leiva sisse kuum vesi ja lase leival paisuda.
Sega leivamass ühtlaseks ning lisa kartulipüree, pane külma kivistuma.
Täidis:
Pane kuivatatud mustad ploomid õlu- ja siidrisegu sisse, kuni ploom läheb pehmeks ning seejärel püreesta. Mass peab olema nagu vedel püree.
Lõika leivast vormiga tšipsid paksusega 2-3mm. Pane vormi sisse kartuli-leiva segu. Kartuli segu sisse (keskele) tee väike auk mis tuleb täita ploomipüreega . Lõika leivast veel üks samasugune chips ning aseta leivafondandile peale. Enne väljastamist küpseta ahjus 200 kraadi juures 8-9 minutit.
Hautatud ribitükk:
Pruunista või+oliivõli segu sees seakülg lisades soola ja pipart. Pane vaakumkotti. Lõika sibul, porgand ja küüslauk pooleks, lisa nad koos tüümiani, rosmariini ning valge veiniga vaakumkotti. Pane kott vaakumisse. Lase ahi soojaks 80 kraadini, pane ettevalmistatud liha anuma sisse, kuhu on lisatud vesi. Liha peab olema üleni vee sees. Küpseta ahjus 13-14 tundi. Jahuta. Enne väljastamist prae või sees pannil.
Searull:
Sea sisefilee 100gr
Lõika sisefileest 100-grammine tükk, mille sisse teed peenema noaga sisselõike.
Täidis:
Kuumuta keevas vees spinat ja jahuta kiiresti jääkülmas vees.
Pese seavõrk voolava vee all ja pane vee sisse likku 4 tunniks. Enne kasutamist pese võrk veelkord voolava vee all.
Püreesta kanafilee, suitsupeekon, spinat, hakitud petersell sool ja pipar ühtlaseks massiks.
Pane mass pritskotti ning täida ettevalmistatud sea sisefilee täidisega. Keera täidetud filee võrgu sisse ning pruunista pannil, lisades soola ja pipart. Küpseta ahjus valmimiseni 100 kraadi juures 25 minutit. Enne väljastamist lõika otsad ära.
Suitsuploomi kaste:
Pane kuivatatud mustad ploomid mõneks ajaks suitsukasti. Siis lisa valmis ploomid puljongi sisse ning keeda tasasel tulel kuni ploomid lähevad pehmeks. Püreesta ploomid ühtlaseks massiks ning lase läbi tiheda sõela. Väljastamisel lisa kastmele sidrunimahl, sool, pipar ning või. Sega mass korralikult läbi, kuni või on ilusti sisse segunenud.