Antibiootikumid on ühed enim välja kirjutatud ravimid kogu maailmas. On haigusi, mille korral need on asendamatud, ent kergekäelised kuurid võivad kaasa tuua tõsiseid kõrvalnähte. Liigume.ee kirjutab, milliseid tavalisi toitusid võiks oma tervise hoidmiseks regulaarselt süüa.
Kuus looduslikku antibiootikumi, mis on kõigile kättesaadavad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnneks on olemas ka looduslikke antibiootikume:
Küüslaugul on viirusevastane toime, mis baktereid ei hävita, küll aga aitab kergemate külmetushaiguste korral. Seejuures on soovitatav puhas, spetsiifilist lõhna levitav küüslauk, mitte küüslaugutabletid!
Sibul on antibakteriaalne ja sisaldab võimsaid antioksüdante.
Hapendatud köögiviljad külvavad soolestikku kasulikke mikroobe, mis hoiavad immuunsüsteemi tugevana.
Kaneel ei toimi mitte ainult loodusliku antibiootikumina, vaid tugevdab ka organismi vastupanuvõimet.
Salvei leevendab edukalt ülemiste hingamisteede vaevusi ning alandab palavikku.
Mesi on tulvil antioksüdante, seedimist soodustavaid kasulikke ensüüme ja immuunsüsteemi toetavaid mikroelemente.