Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuus looduslikku antibiootikumi, mis on kõigile kättesaadavad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Vida Press

Antibiootikumid on ühed enim välja kirjutatud ravimid kogu maailmas. On haigusi, mille korral need on asendamatud, ent kergekäelised kuurid võivad kaasa tuua tõsiseid kõrvalnähte. Liigume.ee kirjutab, milliseid tavalisi toitusid võiks oma tervise hoidmiseks regulaarselt süüa.

Õnneks on olemas ka looduslikke antibiootikume:

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Küüslaugul on viirusevastane toime, mis baktereid ei hävita, küll aga aitab kergemate külmetushaiguste korral. Seejuures on soovitatav puhas, spetsiifilist lõhna levitav küüslauk, mitte küüslaugutabletid!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Sibul on antibakteriaalne ja sisaldab võimsaid antioksüdante.

Foto: Priit Simson
Foto: Priit Simson Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Hapendatud köögiviljad külvavad soolestikku kasulikke mikroobe, mis hoiavad immuunsüsteemi tugevana.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kaneel ei toimi mitte ainult loodusliku antibiootikumina, vaid tugevdab ka organismi vastupanuvõimet.

Foto:
Foto: Foto: Vida Press

Salvei leevendab edukalt ülemiste hingamisteede vaevusi ning alandab palavikku.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Mesi on tulvil antioksüdante, seedimist soodustavaid kasulikke ensüüme ja immuunsüsteemi toetavaid mikroelemente.

Tagasi üles