Meenuta, mida kõike sa sellega pesnud juba oled, ja vaheta oma käsn uue vastu. Kui vajad veel lisakinnitust, et nõudepesukäsn on oma aja ära elanud, nuusuta seda.
Ilmselt on sinugi köögis üks sahtel või nurgake, kuhu kipuvad kogunema erinevas suuruses ja erinevat värvi kilekotid. Kas sul on neid tõesti nii palju tarvis? Ilmselt mitte.
7. Käterätik, millega kuivatad kõike
Kansas State'i ülikoolis tehtud uuring tõestas, et käterätik on köögis üks räpasemaid esemeid. Teadlased soovitavad kasutada vähemalt kahte rätikut: üks nõude ja teine käte jaoks. Mõlemat rätikut tuleks pesta üle päeva. Kui valmistad söögiks liha ja on oht, et lihajäänused on rätikuga kokku puutunud, siis tuleks rätik kohe pesusse panna, et vältida bakterite kasvu.
8. Köögitarvikud, mida sa peaaegu polegi kasutanud
Küüslaugupress, pastamasin, piimavahustaja – sellised köögividinad näevad head välja, aga kui sa neid ei kasuta, siis pole sinu köögis nende jaoks ka kohta. Hoia kapipealsed tühjana või pane sinna tarvikud ja asjad, mida sa tõesti regulaarselt kasutad.
On ütlemata selge, et kõik toiduained, mis on ületanud oma säilivuskuupäeva, tuleks välja visata. Kui leiad köögikappidest konserveeritud toite, mille kuupäeva sa ei suuda tuvastada, mis roostetavad või näevad kahtlased välja, viska need minema.
10. Kokaraamatud, mida sa pole avanudki
Kui sul on mõni kokaraamat olnud juba aastaid, ent sa pole sealt ühtki retsepti katsetanud, siis oleks mõistlik mõelda sellest vabanemisele. Erandiks on raamatud, mis on olnud teie peres juba aastaid ja mida antakse edasi järgmistele põlvkondadele.
11. Retseptid, mida oled «igaks juhuks» kogunud
Kui sul on kombeks ajakirjadest retsepte välja lõigata, siis aeg-ajalt tasuks needki üle vaadata. Kui sa pole kordagi mõnda retsepti kasutanud, siis ilmselt sa ei tee seda kunagi ja viska see parem ära.
Üldiselt oleks mõistlik kasutada klaasist veepudeleid, sest plastpudelid võivad hakata märkamatult lagunema ja rikkuda su joogivee. Kui pudelite hulk on köögis juba liiga suureks paisunud, vii need taaraautomaati, et kööki ruumi juurde saada.