Seitse kõige mõttetumat tuunimist, mida kodu müügiks teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remont
Remont Foto: SCANPIX

Et kodu müük libedamalt läheks ning raha rohkem sisse tooks, plaanib nii mõnigi omanik seda sutsu tuunida - aga kas see tasub ikka ära? Toome teieni ära mõned eriti mõttetud ümberehitused või tuunimisvõtted, mis käivad enam-vähem rahapõletamise kategooriasse.

1. Odav vaipkate kogu majja

Et põrandad on koledad? On nagu on, seda mingi koleda mistraga varjama hakata on eriline tobedus. Ostja ei pahanda mitte kulunud põranda, vaid mõttetu vaipkatte peale, mis tal niikuinii üles kiskuda tuleb. Pluss võta teadmiseks, et ostja tahab niikuinii näha (ja tal on selleks seaduslik õigus), millises seisus põrand tegelikult on.

2. Odav laminaat või linoleum kogu majja

Käib samasse kategooriasse odava vaipkattega, ainult on veelgi kulukam ja töömahukam, ostja teid kindlasti selle eest ei täna ning rohkem maksta ei kavatse.

3. Kriiskavad värvid

Mõtled, et võõpad seina enne müüki ägedalt punaseks? Võib aga juhtuda, et ostjal läheb seda nähes hari punaseks ja ta kiirustab, selg, ees uksest välja. Müüki pandav kinnisvara võiks olla võimalikult neutraalset värvi, küllap uus ostja juba oma meelisvärvi ise valib.

4. Aurusaun, mullivann või koguni bassein

Eriti see viimane kuulub meie kliimas küll kõige mõttetumate investeeringute hulka ja enne müüki loodetavasti ükski mõistlik inimene ka aurusauna või mullivanni ostma ei hakka.

5. Kallis stereosüsteem või kodukino

Sinu jaoks võib see olla erakordne võimalus, aga kui ostja just tõeline filmifriik pole, kehitab ta selle peale õlgu ega kavatsegi rohkem maksta.

6. Kallid kodumasinad või sisustusvidinad

Enne müüki kodumasinaid kallimate ja paremate vastu küll välja vahetada ei maksa, lootuses, et nii pumpate uuelt omanikult raha välja - sisustus on väga harva tõsine müügiargument. Muidugi välja arvatud juhul, kui olete  kirglik kollektsionäär ning ostja jagab teie kirge täiel määral.

7. Muudad tubade arvu

Mõte lahutada muidu suur magamistuba kergvaheseinaga kaheks pisikeseks, et müük libedamalt läheks, küll väga mõistlik mõte pole - saad ostjale ka lihtsamalt selgitada, missugused ümberehitusvõimalused tal uues kodus on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles