Video: naabrite tülis müüri pärast läksid käiku okastraat ja püstolid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrid on müüri pärast tülis
Naabrid on müüri pärast tülis Foto: youtube.com

Saksamaal jõudis möödunud aasta novembris taas kohtu ette üks kõige kuulsamaid ja kurioossemaid naabritevahelisi tülisid: Baierimaal Bambergis teeb naabri ehitatud pea nelja meetri kõrgune ja 16 meetri pikkune kivimüür tuska proua Helga Hardersile.

Vihane proua alustas võidurelvastumist - sättis teisele poole müüri üles okastraadi, liikumis- ja valgusandurid ja võimalike sissetungijate hirmutamiseks tõi välja koguni stardipüstolid. Viimaste paugutamine ajalehele Bild kaastööd teinud vabakutselisele reporterile, oma sõnutsi: et müüri nõmedust näidata, tõigi kohale politsei. Hiljem püüdis naine küll väita, et tegemist oli vaid meediale mõeldud etendusega.

Naise väitel on müür ehitatud täpselt krundi piirile, kuigi seda teha ei tohiks (lubatud oli aed) ning teda häiris ka naabri liiga suur (3,75 m) kõrvalhoone, mis algselt pidi olema vaid aiamajake. Proua Harders ei saavat oma sõnul müüri pärast koguni oma krundil nüüd normaalselt autoga parkida. Ka varjavat müür valgust ning takistavat mitmel moel proua elamist. Naabritevaheline tüli on kestnud juba seitse aastat, kohtu kaudu soovis proua tühistada naabri müürile ja kõrvalhoonele antud ja tema advokaatide hinnangul küsitavad ehitusload. Kui aastal 2013 kohus nii ka otsustas, siis uuel protsessil lükati nõue tagasi. Harders on nördinud ja lubab igal juhul edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles