Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vaata, kuidas ilma jäätisemasinata teha mõnusat šokolaadijäätist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Foto: ANDREW SCRIVANI/NYT

Isetehtud jäätis kõlab alati väga isuäratavalt, aga kui hakkad neid retsepte lugema ja taipad, et ilma jäätisemasinata ei tule midagi head välja, siis ilmselt loobud üritamast. Aga jäätist saab õnneks teha ka ilma spetsiaalse masinata.

America's Test Kitchen tegi video, kus näidatakse samm-sammult ette, kuidas valmistada šokolaadijäätist. Selleks pole tarvis jäätisemasinat ja koostisosad on kõik väga maitsvad, seega tulemus ei saa ju sugugi halb olla. 

Kõigepealt tuleb šokolaad (soovitatavalt rohke kakaosisaldusega) mikrolaineahjus sulatada. Seejärel sega šokolaadi hulka vahukoor, kuni saad mõnusa kreemi. Lisaks vahukoorele sega hulka ka kondenspiim, mis hoiab jäätisesegu magusa ja siidisena. Videos on kasutatud ka lahustuvat kohvi, sest see toob šokolaadimaitse paremini esile. 

Kui kõik koostisosad on kokku segatud, pane jäätis vähemalt kuueks tunniks sügavkülma. 

Vaata videoõpetust ja proovi järele!

Tagasi üles