Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jahuvaba šokolaadikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Üha rohkem leiab internetist ja ajakirjadest retsepte, milles ei kasutata suhkrut, piimatooteid või jahu. Seekord pakume välja jahuvaba šokolaadikoogi ehk brownie retsepti.

Jahuvaba šokolaadikook

Koostisosad:

  • 75 g võid (natuke ka määrimiseks)
  • 250 g tumedat šokolaadi (70 protsenti kakaod)
  • 15 g kakaopulbrit
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 250 g peensuhkrut
  • 4 suurt muna
  • 100 g jahvatatud mandleid

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20 cm läbimõõduga kandiline küpsetusvorm kergelt võiga ja kata küpsetuspaberiga. Sulata šokolaad ja või madalal kuumusel, sega. Tõsta sulanud šokolaad pliidilt ja vispelda hulka kakao, vaniljeekstrakt ja suhkur, kuni saad ühtlase segu.

Seejärel vispelda ükshaaval hulka munad ja lõpuks lisa jahvatatud mandlid. Vala segu ettevalmistatud vormi. Küpseta 25-30 minutit või kuni kook tundub olevat piisavalt tahke. Jäta kook vormi jahtuma. Enne tükkideks lõikamist lase koogil vähemalt tunnike külmas seista.

Retsept on võetud veebilehelt goodhousekeeping.co.uk.

Tagasi üles