• 150 g maitsestamata Kreeka jogurtit
• näpuotsaga vanillisuhkrut
Ärka 20 minutit enne kallimat ja tee nii. Pruunista pannil mandlilaastud, lisa või ja kohe ka saiatükid. Pruunista ühelt poolt ja keera saial teine külg – sai peaks jääma krõbe nagu röstsai. Lisa suhkru, vanillisuhkru ja piimaga klopitud munad, keera tuli väiksemaks ja lisa müsli ning banaanirattad. Kaas peale, kuni kõik küpseks saab. Et tegemist on õhukese kihiga, siis küpseb omlett ruttu.
Serveeri Kreeka jogurti ja meega, kuid võid lisada ka kõike muud, mis su kallimale meeldib.
• purustatud (konserv)tomateid
Et tegu on tõeliselt toeka koduroaga, on koostisainete kogused tahte- ja kogemusepõhised.
Valmista vedel tainas ja prae valmis ülepannikoogid.
Hakklihakastmeks prae võis hakitud sibul ja küüslauk, lisa hakkliha. Pruunista ning lisa purustatud tomatid ja hakitud petersell. Maitsesta soola ja pipraga.
Bešamellkastmeks kuumuta või ja lisa vähehaaval sõeludes jahu. Tee sellest paks kuum kaste, lisa vähehaaval piima, samal ajal kastet hoolega vispeldades.
Sega hakkliha- ja bešamellkaste kokku ning vajaduse korral maitsesta veel. Seejärel lao üksteise peale ahjuvormi kihiti pannkook, kaste, riivjuust ning korda seda, kuni kihte on seitse kuni kümme. Puista peale ohtralt riivjuustu ja pane umbes 10 minutiks 180kraadisesse ahju. Serveeri hapukoore ja tomatitega.
Pildiallkirjad: Hoiab oma kuningriigil silma peal: Joel Ostrat Tartus Meat Marketi kokteilibaaris.