Neli nõuannet, kuidas elukohavahetusega toime tulla

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolimine
Kolimine Foto: SCANPIX

2016. aasta suur koduhoroskoop ennustab nii mõnegi tähemärgi esindajale kolimist. Kuidas aga uues kohas eluga toime tulla ja õnnelik olla?

Sa ei pruugi sugugi olla õnnetu teismeline, kes elukohavahetusega sõbrad ja koolikaaslased kaotab, ent uude kohta kolimine on raske ka täiskasvanuna - seda enam, et vanasse kohta jäid sinulgi maha senised sõbrad ja tuttavad ning kohad, kus armastasid käia. Nüüd on kõik uus - siinkohal neli nõuannet, kuidas elukohavahetusega toime tulla.

1. Uuri ümbrust

Vanas kohas oli sul kindlasti oma lemmikpood ja -restoran, teadsid tänavaid peast ning olid kodukoha iga nurgakesega tuttav. Uues elukohas on kõik võõras - alusta siis sellest, et teed selgeks, kus miski asub.  Siin on heaks abimeheks Google Maps, küsi ka sõpradelt soovitusi, kuhu minna. Võimalik, et leiad uued lemmikud.

2. Käi väljas ja ole sotsiaalne

Ega üksinda kodus norutamine, karbist valmistoidu nosimine ja Facebookis vanade sõprade tegemiste taganutmine su tuju paremaks ei tee, ära mitte loodagi. Mine hoopis välja ja katsu leida uusi sõpru - näiteks uuri, kas võiksid kohtuda mõne sinu sõbra samas linnas elava sõbraga. Paku välja ühiseid tegevusi ja kui osutud huvitavaks semuks ja vestluskaaslaseks, küllap nad siis su oma sõpruskonda vastu võtavad.

3. Tegele hobidega

Võimalik, et uues kohas on sul rohkem aega pühenduda oma hobidele - võid enda jaoks taasavastada mõne vana meelistegevuse. Leia uuest kodulinnast samade huvidega inimesi, nii laiendadki oma tutvusringkonda.

4. Ära stressa ja anna aega

Keegi ei ootagi, sukelduksid mõne päevaga uues kodulinnas sama ladusalt kui varem sotsiaalsesse ellu. Anna endale aega, ära stressa - küll kõik laabub ja sa hakkad oma uut kodu armastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles