Kodu viie minutiga ideaalsesse korda - kuidas?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvid aitavad majapidamist korras hoida.
Korvid aitavad majapidamist korras hoida. Foto: Kodu.postimees.ee

 Kodu korrashoiuks on tarvis selgeks teha (ja soetada) vaid mõned olulised asjad.

1. Loo süsteem

Foto: Postimees.ee

Ilma selleta ei tule kodu korrashoiust mitte midagi välja. Planeeri ja mõtle läbi oma kodune ruum: kui hakkad remonti tegema või uut ehitama, joonista tasuta kättesaadavate kujundusprogrammide abil (neist räägitakse Minu Kodu blogis) endale ka korralikud panipaigad. Ega ilmaasjata öelnud vanarahvas, et mõõda üheksa korda ja lõika üks kord - mõõdulint on su panipaikade planeerimisel hindamatu abimees. Mõõda kapid-sahlid, nurgatagused ja trepialused: nii saad kõige paremini läbi mõelda, kuhu ja mida paigutada. Samuti mõtle läbi kodused tegemised, sellele vastavalt paiguta ka asjad. Ikka nii, et sagedamini kasutatavad asjad on eespool ja käepärasemalt ära pandud, harva kasutatav kraam panipaigas ladustatud.

2. Korvid, kastid, karbid

Foto: Kodu.postimees.ee

Teleeekraani kodukuninganna, ideaalse koduperenaise Anthea Turneri salarelvaks on korvid, kastid ja karbid, kus erinevaid asju ladustada: karpide-korvidega riiulitele tõstetud asjad jätavad kindlasti parema mulje kui kõikvõimalik pudipadi. Soodsalt saad oma panipaiga mõõtudele sobivaid karpe-korve-kaste (ka selliseid, mis liiguvad ratastel ja mida saab näiteks voodi alla lükata) soetada näiteks Jyskist ja Koduekstrast, jälgi ka teiste poodide sooduspakkumisi või kui oled osavnäpp, meisterda need ise. Ka vanad kommikarbid sobivad näiteks paberite või kaartide hoidmiseks.

3. Sildista-märgista

Foto: Kodu.postimees.ee

Karpidest-korvidest-kastidest on vähe kasu, kui sa tegelikult ei tea, mis seal sees on. Märgista ja sildista oma panipaigad korralikult: selleks müüakse spetsiaalseid kauneid sildikesi (näiteks kaupluses Muster, 4.90 karbitäis), võid plastikkarpidele näiteks kleepida peale tavalised moosipurgikleebised või kujundada endale arvutis personaalsemad kleepsud ja lasta need spetsiaalsele kleepsupaberile  trükkida. Võid korrastada karpe ka värvi järgi vms. Võite ka kleepsud-sildid perega koos meistrdada, nii saab igaüks oma hoiukoha oma maitse järgi kujundada.

Ja soovitus, ilma milleta lihtsalt ei saa: ära hoia asju lihtsalt niisama, igaks juhuks alles. Mida ei kasuta, see kingi, müü või viska ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles