Kui soovid süüa traditsioonilist Jaapani toitu, alusta õhtusööki sashimiga – sashimi koosneb õhukeseks viilutatud toorest kalast, valgest redisest, wasabist, ingverist ning sojakastmest. Mõnikord sisaldab ka viilutatud veist ja kalmaare. Koos moodustavad need tasakaalustatud maitsekombinatsiooni: hapu, soolane ja magus!
Lõhe sashimi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LÕHE (neljale)
- 200 g lõhefileed
- 1 sl Jaapani wasabi & seesami maitseainesegu
SALAT
- 1 pakk rohelist salatit
- 1 pakk idusid (mungoa vm)
SALATIKASTE
- 1 sibul, peeneks hakituna
- 3 sl sojakastet
- 1 sl riisiäädikat
- 1 sl mett
- 2 sl rapsiõli
- 1 sl seesamiõli
Lõika lõhe õhukesteks viiludeks ning tõsta taldrikule ja puista üle Jaapani wasabi ja seesami maitseaineseguga. Sega kausis sibul salatikastme komponentidega. Sega salatilehed idude ja ühe osaga salatikastmest. Tõsta lõhe salatile ning vala üle järelejäänud kastmega ning kaunista Jaapani wasabi ja seesamiga.