Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jamaicapärane kana

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Jamaicapärane kana.
Jamaicapärane kana. Foto: santa maria

Jamaica köök on inspireeritud Hispaania, Briti, Kreeka, Itaalia ja Hiina köögist. Traditsiooniliselt on Jamaica Jerk maitseainesegu, kus on tunda vürtsköömnet ja tšillit. Sobib hästi maitsestamiseks nii kanale kui ka lihale ning on ideaalne koos magusa ja mahlaka salsaga.

KANAKOIVAD (neljale)

  • 2 sl laimimahla
  • 4 sl Jamaica Jerk maitseainesegu
  • 1 tl soola
  • 2 sl rapsiõli
  • 1 kg kanakoibi
  • 2 küüslauguküünt, riivituna

MANGO SALSA

  • 1 küps mango, hakituna
  • 1 küps avokaado, hakituna
  • 1 värske punane tšilli, hakituna
  • ½ punane sibul, hakituna
  • 1 sl laimimahla
  • ¼ tl soola

RIIS

  • 250 g pikateralist riisi
  • 1 purk musti ube
  • 3 rohelist sibulat
  • 2 sl oliiviõli
  • 3 sl laimimahla
  • ½ tl soola
  • ½ tl Tellicherry musta pipart veskis

Kuumuta ahi 180kraadini. Sega laimimahl, Jamaica Jerk maitseainesegu, küüslauk, sool ja rapsiõli marinaadiks. Pane kanakoivad plastikkotti, lisa marinaad ning lase maitsestuda vähemalt 30 minutit. Aseta kanakoivad ahjuvormi ja küpseta ahjus umbes 45 minutit. Keeda riis vastavalt pakendil olevale juhendile. Sega hakitud salsa koostisained ja maitsesta vastavalt soovile. Kui riis on valmis, kurna oad ja lisa keedutud riisile. Seejärel lisa hakitud roheline sibul, oliiviõli ja laimimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Sega ja lase mõned minutid maitsestuda.

Tagasi üles