Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Etioopiapärane broiler kuskussiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Etioopiapärane broiler.
Etioopiapärane broiler. Foto: santa maria

Etioopia Berberis annavad tooni sellised intensiivsed maitsed nagu paprika, tšilli, ingver, muskaat ja kardemon. Need annavad mõnusa nüansi köögiviljadele, lihale ja riisile ning lisavad kanalihale särtsu ja omapärase maitse.

KANAFILEE (neljale)

  • 2 sl Etioopia Berbere maitseainet
  • 1 tl soola 
  • 3 sl rapsiõli
  • 4 kanafileed või rinnakut (kondita)

KÜÜSLAUGUKASTE

  • 1 küüslauguküüs, pressituna
  • 2 dl jogurtit, madala rasvasisaldusega
  • Näpuotsaga soola
  • ½ tl Tellicherry musta pipart veskis

KUSKUSS

  • 4 portsjonit kuskussi
  • 3 sl laimimahla
  • 2 sl oliiviõli
  • 150 g rohelisi ube või suhkruherneid
  • 100 g värsket peterselli, hakituna
  • 1 granaatõun
  • 1 fetajuustu, murendatuna

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega Etioopia Berberi maitseainesegu soola ja õliga marinaadiks. Pane kanafilee ahjuvormi ja kalla üle marinaadiga nii, et kana oleks ühtlaselt kaetud. Lase 30 minutit maitsestuda ja võta seejärel marinaadist välja. Pruunista fileed pannil keskmisel kuumusel ning küpseta ahjus kuni sisetemperatuur on 65 kraadi. Sega jogurt küüslaugu, soola ja pipraga. Valmista kuskuss pakendil oleva juhise järgi. Lisa oliiviõli ja laimimahl ning soola maitse järgi. Keeda ube soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit ning seejärel kurna. Lisa petersell ja oad soojale kuskussile. Tõsta segu serveerimisnõule. Eemalda granaatõunaseemned ja puista kuskussile ning kaunista murendatud fetajuustuga. Lõika kanafilee tükkideks ja serveeri koos kuskussi ning küüslaugukastmega.

Tagasi üles