Etioopia Berberis annavad tooni sellised intensiivsed maitsed nagu paprika, tšilli, ingver, muskaat ja kardemon. Need annavad mõnusa nüansi köögiviljadele, lihale ja riisile ning lisavad kanalihale särtsu ja omapärase maitse.
Etioopiapärane broiler kuskussiga
KANAFILEE (neljale)
- 2 sl Etioopia Berbere maitseainet
- 1 tl soola
- 3 sl rapsiõli
- 4 kanafileed või rinnakut (kondita)
KÜÜSLAUGUKASTE
- 1 küüslauguküüs, pressituna
- 2 dl jogurtit, madala rasvasisaldusega
- Näpuotsaga soola
- ½ tl Tellicherry musta pipart veskis
KUSKUSS
- 4 portsjonit kuskussi
- 3 sl laimimahla
- 2 sl oliiviõli
- 150 g rohelisi ube või suhkruherneid
- 100 g värsket peterselli, hakituna
- 1 granaatõun
- 1 fetajuustu, murendatuna
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega Etioopia Berberi maitseainesegu soola ja õliga marinaadiks. Pane kanafilee ahjuvormi ja kalla üle marinaadiga nii, et kana oleks ühtlaselt kaetud. Lase 30 minutit maitsestuda ja võta seejärel marinaadist välja. Pruunista fileed pannil keskmisel kuumusel ning küpseta ahjus kuni sisetemperatuur on 65 kraadi. Sega jogurt küüslaugu, soola ja pipraga. Valmista kuskuss pakendil oleva juhise järgi. Lisa oliiviõli ja laimimahl ning soola maitse järgi. Keeda ube soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit ning seejärel kurna. Lisa petersell ja oad soojale kuskussile. Tõsta segu serveerimisnõule. Eemalda granaatõunaseemned ja puista kuskussile ning kaunista murendatud fetajuustuga. Lõika kanafilee tükkideks ja serveeri koos kuskussi ning küüslaugukastmega.