Inkade impeerium, Hispaania, Aafrika, Jaapan ja Hiina on inspireerinud Peruu toidukultuuri. Tšilli ja laimi segu väljendab kõige paremini Peruu kööki – originaalne ja mitmekesine. Segu annab värskust ja vürtsikust kalale, broilerile, bulgurile ja hakklihatoitudele.
Peruu lõhe kinoaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LÕHE (neljale)
- 500 g lõhefileed
- 3 tl Peruu tšilli ja laimi maitseainesegu
- Näpuotsaga soola
AVOKAADO SEGU
- 2 küpset avokaadot
- 1 sl laimimahla
- 2 tl Peruu tšilli ja laimi maitseainesegu
SALAT
- 2 portsjonit kinoad
- 1 pakk kirsstomateid, poolitatuna
- 2 avokaadot, kuubikutena
- 4 sibulat, tükeldatuna
- 1 pott värsket koriandrit, hakituna
- 2 sl laimimahla
- 2 sl oliiviõli
- ½ tl soola
- 1 sl Peruu tšilli ja laimi maitseainesegu
Keeda kinoad pakendil oleva soovituse järgi. Poolita tomatid, lõika avokaado ja sibul väikesteks kuubikuteks ja haki koriander. Sega kokku kinoaga. Lisa laimimahl, oliiviõli, sool ja Peruu tšilli ja laimi maitseainesegu ning sega korralikult. Kuumuta ahi 150 kraadini. Maitsesta lõhe ja küpseta ahjus umbes 15 minutit. Avokaadosegu jaoks purusta avokaado, lisa laimimahl ning maitsesta tšilli ja laimi maitseaineseguga soovi järgi.