/nginx/o/2010/11/28/474430t1h747d.jpg)
Presidendiproua Evelin Ilves postitas oma Facebooki lehele piparkoogitaigna retsepti, mille järgi ta ise eile oma perele selle talve esimesed piparkoogid valmistas.
Presidendiproua Evelin Ilves postitas oma Facebooki lehele piparkoogitaigna retsepti, mille järgi ta ise eile oma perele selle talve esimesed piparkoogid valmistas.
«Otsisime eile lapsega enne Ärmale sõitu poodidest piparkoogitainast, aga halvaks üllatuseks ei leidnud ühtegi ilma keemiata, igal pool see osaliselt dehüdrogeenitud taimne rasv ja margariin, milles sisalduvaid transrasvhappeid lapsele anda pole mõistlik. Nii me siis õhtul kodus valmistasimegi ühe mitmetest piparkoogitaigna retseptidest - olen neid aastate jooksul kümmekond tallele pannud,» kirjutas Evelin Ilves laupäeval.
Sulata paksu põhjaga potis tasasel tulel mesi ja suhkur, lisa maitseained ja lase tasakesi hetkeks keema. Tõsta tulelt ja pane segu sisse sulama või. Sulanud massi klopi sisse munad, soodaga segatud jahu ja kõige lõpuks mandlimass või pähklijahu.
Sega hoolega, võid lasta seda ka köögikombainil teha - umbes 10 minutiga muutub tainas siidjalt pehmeks. Rulli kilesse või fooliumisse ja jäta külmikusse üle öö tahenema. Hommikul võib küpsetama hakata - sellest tulevad õhukesed suus sulavad piparkoogid, 5 minutist ahjus on neile küllalt.