Evelin Ilvese jõulukarask

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Presidendiproua Evelin Ilves avaldas oma Facebooki lehel jõulukaraski retsepti. Tegemist on tema vanaema karaskiretseptiga, mis veidi jõululikumaks kohandatud.

  • 3 muna
  • 1,5 tl meresoola
  • 1-2 spl suhkrut (või 1 spl agaavisiirupit või mett)
  • 1 l keefiri
  • 2 klaasi odarajahu (klaas on 250 ml)
  • 1 1/4 klaasi speltajahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl taimeõli (nt pähkliõli)
  • 1 spl Vana Tallinnat (võib ära jätta)
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 100 g kuldseid rosinaid
  • 50 g kõrvitsaseemneid
  • 1 klaas purustatud pähkleid (metsa-, kreeka-, pekani või pistaatsia või mandleid, võib segu olla)
  • 8 kuivatatud aprikoosi

Klopi munad soola ja suhkruga kergelt lahti, sega juurde keefir. Sega eraldi kausis kuivained, lisa vedelikule, kõige lõpus pane pähklid ja puuviljad. Vala kahte leivavormi, küpseta 200 kraadi juures 50-60 minutit. Naudi soojalt või külmalt, määri peale võid või mett või mitte midagi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles