Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: oasupp suitsulihaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Heidi Valgamaalt saatis meile oma oasupi retsepti, sest mis saaks olla vastlapäeval kohasem!

Oasupp suitsulihaga

Vaja läheb:

  • 500 g põldube
  • 200 g odrakruupe
  • 1-1,5 kg suitsukonte või 1-2 suitsukooti (oleneb sellest, palju neil liha küljes on)
  • 2 suuremat porgandit
  • 2 sibulat
  • 1spl tilli
  • 1 spl Suhkrut
  • 1spl sinepit
  • oma maitse järgi maitseaineid (mina kasutasin maitseainetest loorberit, musta terapipart, Vegetat, küüslaugupipart)
  • vajadusel natuke soola, see oleneb suitsuliha soolasusest, need on vahel nii soolased, et soola ei või üldse panna

Valmistamine:

Põldoad ja kruubid panin õhtul vette likku ja jätsin ööseks külmkappi. Hommikul keetsin kontidest ja ühest koodist puljongi. Liha on valmis siis, kui kondi küljest lahti lööb.

Võtsin liha välja jahtuma, saadud puljongis keetsin oad ja tangud pehmeks. Jämedama riiviga riivitud porgandi ja tükeldatud sibula praadisin vahepeal võis läbi. Puhastasin kondid lihast  ja tükeldasin.

Kogu kupatus potti ja keeta viis minutit. Lõpus lisasin veel suhkrut, tilli ja sinepit. Sinep annab supile just selle õige erilise meki.  Kes soovib, võib serveerimisel lisada hapukoort.

Selle retsepti järgi saab supi suuremale perele või vastlaliu seltskonnale. Kellel väike pere, jagagu retsepti koostisosad pooleks.

Head isu!

Tagasi üles