Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: hernepüreesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Kätlin Kalajärv

Oma hernesupi retsepti saatis meile Kätlin. Kui ka sina soovid osaleda Maxima 50eurose ostukorvi loosimises, saada oma retsept aadressil naine@postimees.ee!

Hernepüreesupp

Vaja läheb:

  • 300 g külmutatud herneid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 kartulit
  • 200 ml vett
  • 20 g võid
  • 100 g sulatatud juustu
  • meresoola, valget pipart, jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine:

Haki sibul ja küüslauk peenikeseks. Kuumuta sibulat võis, kuni see on muutunud klaasjaks. Lisa küüslauk ja kuumuta veel veidi. Lisa kuum vesi ja tükeldatud kartul, lase keema ja lisa herned. Lase podiseda, kuni herned on pehmed.

Eemalda pott tulelt ja purusta hernesupp saumiksriga. Lisa sulatatud juust. Maitsesta supp meresoola, jahvatatud valge pipra ning Cayanne'i pipraga, veidi võib lisada ka sidrunipipart, samuti muskaatpähklt sisse riivida. Prae mõned peekoniviilud kaunistuseks. Jaota supp kahte supikaussi ning kaunista peekoniga.

PS! Maitseaineid panna täpelt nii palju, nagu endale mekib!

Tagasi üles