Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptivõistlus: suitsujuustu-lõhesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Keili Kull

Oma suitsujuustu-lõhesupi retsepti saatis meie ja Maxima vastlapäeva retseptivõistlusele Kelli Kull. Ootame ka sinu retsepti!

Suitsujuustu-lõhesupp

Vaja läheb:

  • 1 l vett
  • puljongikuubikud
  • 1 väike pakk 35% vahukoort
  • 600 g suitsujuust (soovitan Tere suitsujuustu)
  • 300 g kuumsuitsu lõhefilee
  • tilli
  • röstitud saiakuubikud

Valmistamine:

Lase vesi keema ning lisa puljongikuubikud. Vala puljongi sisse vahukoor ja lase veel uuesti kuumeneda. Lõika suitsujuust väiksemateks tükkideks, lisa puljongi-vahukoore vedelikku ja kuumuta seejärel tulel, kuni juust hakkab tasapisi pehmemaks muutuma. Seejärel purusta sau- või kannmiksri abil juustutükid ning kuumuta suppi veel tulel 3-4 minutit. Samal ajal lõika lõhefilee väikesteks tükkideks, haki ka till ning lisa supi sisse. Sega läbi ja serveeri. Vajadusel võid ka veel kuumutada. Serveerimisel raputa supi peale natuke tilli ja röstitud saiakuubikud.

Tagasi üles