Disney nagu päris: erakordsed paigad üle ilma, mis on inspireerinud kuulsaid filmimuinasjutte

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel Falls (Salto Angel), the world's highest waterfall, with a height of 979 m (3,212 ft), near the village of Canaima, Southeastern Venezuela.
Angel Falls (Salto Angel), the world's highest waterfall, with a height of 979 m (3,212 ft), near the village of Canaima, Southeastern Venezuela. Foto: THOMAS COEX/AFP

Architecture&Design toob ära 18 erakordset kohta, mis on andnud inspiratsiooni näiteks imekaunite muinasjutulosside sünniks kinolinal.

Foto: /Spectrum / HIP / TopFoto

Näiteks «Uinuva kaunitari» kuningalossi eeskujuks oli Baieri kuninga loodud Ludwig II Neuschwansteini loss, tema kummardus oma lemmikheliloojale Richard Wagnerile. «Kaunitari ja koletise» väike küla on joonistatud Elsassi maalilise väikeküla eeskujul.

Foto: /AP

Corona kuningriik multifilmis «Rapuntsel» sai näo Normandias asuva Mont Saint-Micheli eeskujul,  Angel Falls'i juga Venetsueelas on andnud inspiratsiooni multifilmis «Up» kujutatud piltidele ning sultanipalee «Aladdinis» pole muud kui kuulus maailmaime Taj Mahal.

Foto: Topography/

«Väikese merineitsi» printsi loss on joonistatud Šveitsis asuva maaililise Chateau De Chilloni eeskujul ning «Frozenis» näidatud katedraali inspiratsiooniks võib arvata St.Olaf'i puukirikut Norras Balestrandis.

Veel on Disney kunstnikke muinasjutupaikade loomisel inspireerinud keelatud linn Pekingis, Machu Picchu Peruus, Notre Dame'i katedraal, New Yorgi keskvaksal ja Angkor Wat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles