Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: tervislik pohlakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Tervislikum pohlakook
Tervislikum pohlakook Foto: Egert Kamenik

Täna valis toiduajakirjanikest ja blogijatest koosnev žürii Eesti kõige tervislikumaks talveküpsetiseks Veski Mati täistera rukkijahust valmistatud šokolaadikoogi. Teisele kohale jäi pohlakook, mida on samuti igaühel võimalus ise järele proovida. 

Autor: Evelin Orgg

Tervislikum pohlakook

2 dl mitmevilja jahusegu

1 1/2 dl nisujahu

1 dl fariinsuhkrut

1 tl jahvatatud kardemoni

2 dl keefiri

1/2 tl soodat

50 g sulatatud võid (1/2 dl)

Vahekiht: 3-4 dl pohli (võib kai jõhvikaid), 25 g sulatatud võid

(1/4 dl), 1/2 dl fariinisuhkrut, 1 dl mitmevilja jahusegu

Pealmine kiht: suhkruglasuur (4 spl tuhksuhkrut, 1 spl sidrunimahla või jõhvikamahla).

Sega kuivained kokku, lisa muud ained ja sega ühtlaseks. Vala tainas keskmise suurusega kõrge äärega koogivormi. Silikoonvormi pole tarvis määrida, kuid tavalise koogivormi põhja määri võiga ja puista kergelt üle kaerahelvestega. Vala vormi enamus põhjatainast, mille peale laota marjad ning kokku segatud vahekihi ained. Vala peale veel õrn kiht põhjatainast. Küpseta 225 kraadi juures alumisel siinil ca 30 min. Jahtudes kaunista glasuuri ja marjadega.

Glasuuri jaoks sega suhkur ja mahl kokku, pane väiksesse kilekotti, tee otsa auk ning pigista segu koogile.

Tagasi üles