/nginx/o/2016/02/09/5026599t1hb4a8.jpg)
Kel täna traditsioonilise hernesupi keetmiseks aega või isu ei ole, neil soovitab hinnatud Põhjaka mõisa restorani kokk Ott Tomik keeta üks kosutav prantsusepärane sibulasupp ja pakkuda kõrvale krõbedaid juustusaiu.
Kel täna traditsioonilise hernesupi keetmiseks aega või isu ei ole, neil soovitab hinnatud Põhjaka mõisa restorani kokk Ott Tomik keeta üks kosutav prantsusepärane sibulasupp ja pakkuda kõrvale krõbedaid juustusaiu.
Põhjaka mõisa sibulasupp
Supi keetmiseks:
300 g valget veini
1,5 l veisepuljongit
Soola, pipart, suhkrut, peterselli, tilli ja rohelist sibulat
Juustusaiadeks:
Kuidas teha:
1) Koori sibulad ja pese porrulaugud jooksva vee all puhtaks. Tükelda need suupärasteks ribadeks. Pane 1/3 tükeldatud porrulaugust kõrvale, et see hiljem valmis supile lisada.
2) Sulata potis või ning kuumuta sibul ja ülejäänud porrulauk selles läbi.
3) Lisa valge vein ja lase segul vaiksel tulel 10 minutit haududa.
4) Kalla potti veisepuljong ja keeda suppi vaiksel tulel umbes tund aega. Seejärel lisa supile peeneks hakitud küüslauk ja alguses kõrvale pandud porrulauk.
5) Hauta suppi veel 10 minutit ning maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
Supi juurde sobivad krõbedad juustusaiad, mille valmistamiseks riivi juust jämeda riiviga, lõika saiast viilud, laota neile uhke kiht riivjuustu peale ja küpseta ahjus kuldpruuniks.
Lõpus haki maitseroheline, lisa supile ja serveeri supp koos juustusaiadega.